© 2024 Foodyny.

A legnagyobb közösségi oldalon tízezren követik azt az oldalt, amelyen kreatívnak és gusztusosnak hitt ételek receptjeit osztják meg.

Ezek nem kitalált fogások, hanem valóságban, magyar emberek által elkészített, és a facebookon valahol, valamilyen gasztronómiai csoportban megosztott különlegességek. Közös bennük, hogy vagy rántva vannak, vagy ételízesítővel, esetleg meglehetősen kétes higiéniai körülmények között készültek, netalán olyan absztrakt művészeti költemények, amelyeket az alkotón kívül a széles nyilvánosság kevéssé tud értékelni.

Őszintén szólva megszállottjai lettünk az oldalnak, mert egyrészt segít minket fogyókúrás céljaink elérésében, másrészt akár egy szociokulturális tanulmánynak is elmegy amellett, hogy a reggeli kávé mellé tökéletes néznivaló, a hozzászólások pedig fél pillanat alatt jókedvre derítik az embert. A hosszú hétvégén ezt az oldalt böngészve találtuk meg a magyar konyha legtökéletesebb különlegességét, a rántott húslevest. Igen, jól olvasták: rántott húslevest.

Az alkotó szerencsére alaposan dokumentálta műve elkészítésének minden fázisát, így mi is részletesen be tudjuk mutatni. Tehát első lépésként készített egy húslevest, amiből kocsonyát akart gyártani. A húsokat a tálak aljára helyezte jó szorosan, majd ráöntötte a levet, és ráhelyezett egy tepsit némi téglával vagy valamilyen kővel, hogy le tudja préselni. Az elkészült préselt és megfagyott kocsonyákat halrudacska formájúra szeletelte, hogy aztán gondosan bepanírozza, és bő olajban kisüsse. Köretként rizibizi, sült krumpli és vegyes savanyúság került mellé.

Fotók: facebook.com/joetvagyatkivanok

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.