© 2023 Foodyny.

Az ázsiai országokban élők előszeretettel fogyasztanak különféle bogarakat. Azt állítják ugyanis, hogy kiváló fehérjeforrások, ráadásul különlegesen finomnak is tartják. A mi ízlésünktől azonban nagyon távol állnak, ezért számunkra a kínaiak egyik tradicionális étele, a skorpióleves is hátborzongató.

skorpioleves

A fogás ránézésre még gusztusosnak is mondható, hiszen kiköpött mása a mi húslevesünknek. Amint azonban belemerítjük a kanalunkat, a csirkehús helyett skorpiófarok akad rajta. A twitter népének megoszlik a véleménye róla, van aki szerint az íze is hasonlít a csirkére, más azonban kifejezetten rágósnak találja a skorpiót. Néhányan arról számoltak be, hogy az állat fogyasztása kellemetlen volt, a skorpió páncéljának darabjai ugyanis rendre a fogaik közé szorultak.

Fontos azonban, hogy a skorpió farkát nem szabad elfogyasztani akkor sem, ha a levesben úszkáló állaton rajta hagyták. Azt minden esetben el kell távolítani, és félre kell tenni. A kínaiak szerint a skorpió rendszeres fogyasztása csökkenti a sztrók kialakulásának veszélyét, és segíti a máj működését is.

Kapcsolódó cikkünk: Nem tudjuk, létezik-e ennél gusztustalanabb gyümölcs

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.