© 2022 Foodyny.

A Márton nap ikonikus étele a sült libacomb, amit párolt lilakáposztával és burgonyával egyaránt lehet fogyasztani. Az elkészítése azonban korántsem olyan egyszerű. A praktikákat ezúttal egy sztárséftől, Marton Adrienntől kértük.

martonadri

- A tökéletes libacomb titka a türelemben és a jó minőségű húsban rejlik, na meg abban, hogy van-e egy jó szemöldökcsipeszünk, amit feláldozunk arra, hogy megtisztítsuk a húst minden tolltól - mondja nevetve Marton Adrienn.

A privát séf, ételstylist azt javasolja, a húst ne fűszerezzük túl, elég hozzá só, bors és egy kevés fokhagyma.

- Ha minőségi a hús, akkor annyira finom és ízes, hogy így is mindenki megnyalja majd mind a tíz ujját, persze, ha türelmesek vagyunk, és sokáig sütjük - teszi hozzá.

martonadri2

Ha ezzel a módszerrel készítjük a Márton napi főfogásunkat, akkor libacomb biztosan nem marad rágós, hanem az isteni, ízes, zamatos hús csak úgy leomlik majd a csontról.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.