© 2023 Foodyny.

Sokaknak komoly fejtörést okoz a téli fagyok elől biztonságba helyezni az elraktározott zöldségeket, gyümölcsöket. Piaci kofát kérdeztünk arról, miként tároljuk az almát.

– Akkor járunk a legjobban, ha az almánkat pincében tároljuk, mert a fagypont körüli hőmérséklet és az ideális páratartalom miatt lassabban indul rothadásnak a gyümölcs – mondja Kovács Lajos, piaci eladó. Akkor sem kell azonban kétségbeesnünk, ha nincs pincénk, hiszen vannak más lehetőségeink is az alma biztonságos elhelyezésére.

A szakértő szerint, amíg nem hűl az időjárás nulla fok alá, bátran kitehetjük az erkélyre is a gyümölcsöket, de kiváló megoldás lehet az is, ha egy rekeszben leengedjük a vízaknába. Fontos azonban, hogy kéthetente mindig átválogassuk a gyümölcsöket, amennyiben ugyanis az egyik romlásnak indul, az könnyen átterjedhet a többi almára is, idővel tönkretéve a teljes készletet.

alma2

– Nem mindegy az sem, hogy milyen almát vásárolunk téli tárolásra, nem bírja ki ugyanis mindegyik fajta a teljes szezont – mutat rá, majd hozzáteszi, a legjobb választás az idared és a jonatán, de megfelelő körültekintéssel és gyakori válogatással a golden alma is remekül tárolható hosszabb ideig.

Kapcsolódó cikkünk: Ha piacon vásárol, ennyi mindent vehet kétezer forintért

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.