© 2023 Foodyny.

Bezzegh Éva közgazdász, könyvszerző és a tavaly alakult Artbeet Kiadó alapító tulajdonosa, 2017 végén jelentette meg 12 – Tizenkét hónap című, szezonális salátákat bemutató, vaskos receptkönyvét. A kötet, a pozitív olvasói fogadtatás mellett, több szakmai elismerést is kapott: 2018 májusában elnyerte a világ legnagyobb zsűrizett dizájnversenye, az A' Design Awards ezüst minősítését, emellett az idei Magyar Formatervezési Díj versenyén a kiemelt munkák között állították ki. Az eddig megjelent első kötet után az Artbeet egy könyvkiadóktól szokatlan termékcsaláddal, egy letisztult, elegáns ezüstkarkötő-kollekcióval bővítette az idei karácsonyi kínálatot.

karkoto

– Számunkra a prémium szegmensben történő könyvkiadást – amellett, hogy egy szerelem – valahol küldetésnek is megéljük. A hazai gasztroforradalom egyik apró, szárnybontogató hírvivőjeként, sok más médiummal együtt, igyekszünk az emberekhez eljuttatni a minőséget, a minőség szeretetének fontosságát. Azon vagyunk, hogy a színvonalas gasztronómiai könyvkiadás létjogosultságát és jővőjét az internet sodró világában némiképp bebetonozzuk. Törekszünk arra, hogy a termékeinkkel ízlést formáljunk, próbáljuk szélesíteni azt a piacot, annak az értő és érző közönségnek a körét, ahol a jóra, szépre, érték- és időtálló produktumokra igényt tartanak. Ez nem csupán egy közönség, ez egy közösség, ahová jó tartozni.

Ez a gondolatmenet ihlette az Artbeet x NYD karkötők születését. Az Artbeet egy szókreálmány, amely a másfél éve alapított, független kis könyvkiadónk művészi értékek iránti elköteleződését és a gasztronómia iránti szeretetét olvasztja egybe. Hangzásában az angol heartbeat szót, azaz a szívdobbanást, szívdobogást idézi. A fenti üzenet általunk választott szimbóluma az egyik legsokoldalúbb, mégis leghétköznapibb zöldség, egy félbemetszett cékla koncentrikus vonalaiból alkotott képében jelenik meg a közepébe csempészett szívvel, Laki Eszti zseniális alkotásában.

karkoto2

Ez a formás kis cékla most életre kelt, és a Kiadó illetve a NYD Design márka megalkotója, a tehetséges és kifinomult ízlésű ötvösművész, Nyikos Dóri keze nyomán lekúszott a könyvborítóról, hogy a gasztronómia- és dizájnszerető közönség számára hordható formában is elérhetővé váljon. Van ebben egy nem titkoltan közösségteremtő szándék is, ami összecseng a fenti törekvéseinkkel.

– A diszkrét karkötők eleganciát, letisztult formavilágot, igényességet képviselnek, ezeket az értékeket az Artbeet kiadó is a zászlajára tűzte. A 925-ös sterling ezüstből készült medál zsinóros és féldrágakő, ezen belül onyx, lávakő és spinell karkötőkre fűzve nyolc különféle modellben elérhető, kinek-kinek saját ízlésére szabva.

karkoto3

Egy-egy karkötő önmagában és a 12 hónap kötet kiegészítéseként is csodálatos karácsonyi ajándék lehet, amely megvásárolható az artbeet.hu weboldalon.
Karácsonyi megrendelési határidő: 2018. december 21.

Kapcsolódó cikkünk: Rangos nemzetközi díjat nyert Bezzegh Éva 12 hónap című könyve

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.