© 2018 Foodyny.

Az ünnepek közeledtével a pénz szabályosan kifolyhat a kezünkből. Az ajándékvásárlások közepette pedig arra is ráeszmélhetünk, kifutottunk a keretünkből. Nem kell azonban lemondanunk a pazar karácsonyi vacsoráról akkor sem, ha kissé össze kell húznunk a nadrágszíjat. Ezért segítségképpen összeállítottuk egy kis költségvetésű menüt négy főre.

1. Szilvakrémleves

Vásároljunk mirelit szilvát. Tegyük egy lábasba, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adjunk hozzá ízlés szerinti mennyiségű cukrot, mézeskalács fűszerkeveréket. Amikor a szilva megpuhult, pürésítsük, majd habarjuk be tejszínnel. Tálaláskor levesbetétként akár durvára tört mézeskalácsot is kínálhatunk.

2. Gesztenyével és aszalt szilvával töltött csirke petrezselymes burgonyával

sultcsirke

Lazítsuk fel a csirke bőrét, sózzuk borsozzuk. Keverjük össze a gesztenyemasszát az apróra vágott aszalt szilvával, majd töltsük a bőre alá. A tepsit olajozzuk be, fektessük rá a csirkét. Fedjük le alufóliával, majd 180 fokon nagyjából 45-50 percig süssük. Ezt követően vegyük le róla az alufóliát, és további tíz percig süssük, hogy a bőre ropogós legyen. Köretnek készítsük el hagyományos módon a petrezselymes burgonyát.

3. Dejós bejgli

Pataki Ádám receptje szerint készítsük el a bejglit, azzal a különbséggel, hogy a diós töltelék helyett dejót használjunk. Mivel a boltban kapható diópótlók már cukrozottak, nincs szükség arra, hogy a tölteléket tovább édesítsük.

 

Kapcsolódó cikkünk: Így kerülhet leggyorsabban isteni bejgli az asztalra

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.