© 2018 Foodyny.

Karácsonykor mindannyian hajlamosak vagyunk jóval többet enni, a kelleténél. A dietetikusok szerint a legfontosabb, hogy mértékletesek legyünk, és akkor belefér mindenből egy kevés. Ha azonban tudjuk, hogy hamar átesünk a ló túloldalára, van néhány tippjük, amit érdemes megfogadnunk.

unnepiaszatal

1. Levesből együnk a legtöbbet. Ez kevésbé terheli meg a szervezetünket, miközben teltségérzetet biztosít. Ráadásul, mivel eltelünk vele, a zsíros második fogásból és a cukros édességekből kevesebbet fogunk fogyasztani, így attól sem kell tartanunk, hogy az ünnepek végére plusz kilók vándorolnak ránk.

2. Az alapanyagok ügyes cseréje is jó megoldás lehet, valószínűleg senkinek sem fog feltűnni, ha a zsíros tejfölt csökkentett zsírtartalmúra cseréljük.

3. A sütemények gyakran indokolatlanul sok cukrot tartalmaznak. Bátran csökkentsük a receptben leírt cukortartalmat és finomliszt helyett használjunk teljes kiőrlésű búzalisztet.

4. Fogyasszunk több gyümölcsöt, különösen citrusféléket, amelyek serkentik az emésztést.

5. Cseréljük le a hagyományos köretet egészséges, szénhidrátszegény változatra. Burgonya helyett készítsünk édesburgonyát vagy párolt lilakáposztát.

Kapcsolódó cikkünk: Brutális adat: Ennyi cukrot esznek a világon

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.