© 2018 Foodyny.

A gnocchit szénhidrátcsökkentett, gluténmentes változatban is el tudjuk készíteni. Ha pedig egy gouda sajtos mártással is meglocsoljuk, a végeredmény fenomenális lesz.

Hozzávalók a gnocchihoz:
- egy kiló édesburgonya
- kb. 25 deka rizsliszt

Az édesburgonyát pucoljuk meg, kockázzuk fel, és enyhén sós vízben főzzük puhára. Szűrjük le, majd pürésítsük. Hagyjuk kihűlni, adjuk hozzá a rizslisztet. Gyúrjuk össze alaposan, ha szükségesnek érezzük, adjunk hozzá még egy kevés lisztet. Sodorjuk csíkokra, és vágjuk fel nagyjából kétcentis darabkákra. Az édesburgonya gnocchik tetejét nyomjuk be egy villával. Lobogva forró, sós, enyhén olajos vízben főzzük készre. Miután leszűrtük, egy kis vajon, serpenyőben forgassuk át.

Hozzávalók a szószhoz:
- egy csészényi reszelt gouda sajt
- 2 csészényi tej
- pici fokhagymagranulátum
- pici rizsliszt
- só, bors
- tálaláshoz egy csipet friss aprított petrezselyem

A tejet tegyük fel melegedni, adjuk hozzá a sajtot és a fűszereket. Ha felforrt, sűrítsük be egy kevés liszttel. Ha elkészült, öntsünk belőle egy adagot a gnocchira, és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.