© 2022 Foodyny.

Gyakran olvashatunk arról, hogy érdemes a napot egy pohár langyos citromos vízzel indítani, mert így könnyebben beindíthatjuk szervezetünk működését a hosszabb alvást követően. Kipróbáltuk mi is, amit pedig tapasztaltunk, az messze túlmutat azon, mint amit vártunk.

citromosviz0

A szakértők szerint egy pohár citromos víz beindítja az emésztést, így szervezetünk már a kora reggeli órában optimálisan kezd működni. Korábban el sem tudtuk képzelni, hogy kávé nélkül is van élet, ám tény: a langyos citromos víz elfogyasztása után már eszünkbe se jutott, hogy megnyomjuk a kávéfőzőn a gombot, így csak tíz óra körül fogyasztottuk el első tejeskávénkat.

Évek óta folyik a vita az orvosok között a szervezet savasságáról és lúgosításáról, az azonban tény, hogy a citromos víz elfogyasztását követően nem égett a gyomunk, így elég volt pár falat is a reggeliből ahhoz, hogy elteljünk.

Köztudott, hogy a citrom nagy dózisban tartalmaz C-vitamint, az új reggeli rutinunkat pedig a bőrünk is meghálálta. Eltűntek az apró pattanások, az arcbőrünk üdébb és simább lett, a szem alatti karikák pedig jelentős mértékben halványultak.

citromosviz

Utánanéztünk, hogy mi történik a szervezetünkkel, ha az új reggeli rutinunkat folytatjuk. A szakértők szerint hatékonyan méregteleníthetjük a szervezetünket, az antioxidánsoknak köszönhetően pedig csökken a szervezetben jelenlévő gyulladás is. Rendszeres fogyasztásával ellenállóbbak leszünk a légúti megbetegedésekkel és az influenzával szemben, erősödik az immunrendszerünk, tisztul a vérünk, csökken a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázata.

Kapcsolódó cikkünk: Kipróbáltuk a banándiétát: 4 napig csak banán és semmi más

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.