© 2022 Foodyny.

Hetvenhatezer hektoliterrel több sört adtak el tavaly a vezető sörgyárak a hazai piacon - derül ki a Magyar Sörgyártók Szövetsége által végzett kutatásból. Úgy tudni, a felsőkategóriás sörök értékesítése 2018-ban messze az átlag felett, összesen 24%-kal nőtt, és szintén átlag feletti növekedést ért el az alkoholmentes valamint az ízesített sörök forgalma is.

sor1

A Magyar Sörgyártók Szövetsége által végzett sörpiaci elemzés szerint 2018-ban 1.3%-kal több, összesen 6,29 millió hektoliter sört értékesített Magyarországon az öt vezető sörgyártó, mely összesen 15 millió palackkal több sör elfogyasztását jelenti a tavalyi évben. A mennyiség mellett azonban a minőség is egyre fontosabb a fogyasztók számára, a kutatás szerint ugyanis a prémium és szuper prémium sörök eladásának növekedése robbanásszerű volt, a tavalyi évben 24%-kal több fogyott, mint 2017-ben.

2018-ban folytatódott a növekedés az ízesített és az alkoholmentes sörök értékesítésében is. Az ízesített sörök 317 ezer hektoliterre nőtt forgalma 5%-os bővülésnek felel meg. Az alkoholmentes szegmens értékesítése újabb csúcsot döntött, a kategória mérete 116 ezer hektoliterre nőtt 2018 során.

sor2

Dr. Kántor Sándor, a Magyar Sörgyártók Szövetségének igazgatója szerint a növekvő kereslet egyik mozgatórugója a gyártási kultúra fejlődése.

- Az elmúlt években folyamatossá vált a söripari innováció, a kézműves söröket készítők kísérletező kedve pedig további inspirációt adott a nagyobb üzemeknek is. A termelésben végrehajtott fejlesztések olyan minőségi termékeket eredményeznek, amelyek a legmagasabb elvárásokat is ki tudják elégíteni – tette hozzá az igazgató.

Kapcsolódó cikkünk: Három eszköz, amivel profi kézműves sör készíthető

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.