© 2022 Foodyny.

A badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat nagyszabású akcióba kezd március közepén. Célja, hogy felhívja figyelmet a Down-szindrómásokra, és támogassa az őket segítő alapítványt. Dr. Folly Rékával, az arborétum tulajdonosával beszélgettünk a kezdeményezés személyes vonatkozásairól.

Miért a Down Alapítványt kívánják támogatni?

2016 júniusában született Down-szindrómával Miklós, Judit húgom harmadik gyermeke. Boldog és elégedett kisgyermekként cseperedik, és gyarapítja minden szempontból a családunkat. Hálásak vagyunk a Down Alapítvány Korai Fejlesztő Központjának, ezért mindenképpen szerettük volna támogatni.

folly down vilagnap plakat

Miért pont a Buboréka rozé eladásából befolyt összeg egy részét kívánják felajánlani az alapítványnak?

A Down-szindrómások világnapja tavasszal van, így mi is egy igazi tavaszias ízvilágú borunkat választottuk erre a kampányra. De van személyes vonatkozása is ennek. A bor nevét Judit húgom találta ki, amit meglepetésként szánt nekem, hiszen belecsempészte az én keresztnevemet is. Amikor kitaláltuk ezt a kampányt, én is meglepetést szerettem volna neki szerezni úgy, ahogy ő nekem, hiszen tudom, mennyit jelent nekik a Down Alapítvány és a Korai Fejlesztő Központ.

folly buboreka 2017

Hogyan tudná jellemezni a Buborékát?

A Buboréka egy igazi könnyed gyümölcsös tételünk. Akik már a nyár pezsgését várják, azoknak igazán a szívéhez fog nőni. Én a legjobban egy málnás sajttortával szeretem fogyasztani a kertben.

Mekkora sikert remélnek a boreladásoktól és a tobozaukcióktól?

Mindnyájan azon dolgozunk, hogy minél több emberhez eljusson az üzenetünk, így megannyi Down-szindrómás gyermeken és családján tudjunk segíteni. Bízunk benne, hogy a kert látogatói és a boraink kedvelői mellénk állnak, és segítenek kampányunkban.

Kapcsolódó cikkünk: Falatnyi felelősségvállalás – Az autista fiatalok csodacsokija

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.