Éljünk a világ bármely pontján, abban egyet fogunk érteni, hogy a konyha jelenti az otthon szívét-lelkét. A legtöbb modern helyiség azonban energiapazarlóan működik, és hihetetlen mennyiségű hulladékot termel napról napra.
Összegyűjtöttünk néhány tippet, amelynek segítségével olyan fenntartható konyhát alakíthatunk ki, amelyben az energiahatékonyság mellett az újrahasznosítás és az egészségtudatos életmód is főszerephez jut.
1. Konyhaszekrények
A legtöbb lakberendezési üzletben alacsony ár-érték arány mellett vásárolhatunk rostlemezből készült szekrényeket, amelyek jellemzően nem megújuló forrásból származnak, ráadásul viszonylag rövid idő alatt tönkre is mennek.
Éppen ezért érdemes jó minőségű, valódi fa konyhabútorokat választanunk, amelyek nemcsak strapabírók, de megfelelő színválasztás esetén kortalanok is. Az is jó megoldás lehet fenntarthatósági szempontból, ha egy régi, vintage darabot vásárolunk meg, és újítunk fel.