© 2022 Foodyny.

Világszerte mintegy ötezer étterem részvételével veszi kezdetét a már hagyományosnak mondható Gout de France, mely a francia gasztronómia világünnepe. A március 21 és 24. között megrendezésre kerülő programsorozathoz csatlakozó éttermek séfjei, ezeken a napokon kijezetten a francia konyha csúcsfogásait kínálják vendégeik számára.

goutdefrance1

Magyarországon idén Budapestről a Baraka, a Biarritz, a Borssó Bistro, a Cyrano, a Jardinette, a Kolette Bistro, Paris Budapest és a Petrus éttermek vesznek részt, Szegedről az Alkimista Kulináris Műhely, Debrecenből az Ikon Debrecen, Veszprémből pedig a Gusto13 Bistro&Delicate csatlakozott a kezdeményezéshez. A francia menüsorok ezúttal a Provance régió gasztronómiai különlegességeit dolgozzák majd fel, mely közül kiemelkedik a marseilles-i halleves és a rataouille is.

goutdefrance

Jerome Szkuta, a budapesti francia rezidencia séfje az MTI-nek elmondta: a provence-i igazi, könnyű mediterrán konyha, amely gyakran használja a tenger gyümölcseit, sok olívaolajat és a rengeteg napsütésnek köszönhetően ízletes zöldségeket és gyümölcsöket is alkalmaz. Ha pedig Provance, nem mehetünk el szó nélkül a régió kiemelkedő borai mellett sem, amelyek teljessé teszik a francia világünnep fogásait.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.