© 2023 Foodyny.

Az utóbbi időben, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a vegán táplálkozási forma, ha pedig hozzávesszük a jelentős számú tojásallergiást is, egyértelmű, hogy igény van egy olyan növényi alapanyagra, amely a főzés során tökéletesen helyettesíteni tudja a tojást.

Kipróbáltuk az egyik hipermarketben is megtalálható terméket, készítettünk belőle tojásrántottát, palacsintát, valamint fasírtot is. Az eredmény minket is meglepett.

vegantojas

A tojáspótló rendkívül egyszerűen működik: egy tojás helyettesítéséhez három grammnyi tojáshelyettesítőt kell elkeverni, harminc milliliter vízzel. A massza nagyon bizarrnak tűnik nyers állapotában, ám használat során tényleg remekül működik. Elsőként hamis tojásrántottát készítettünk három tojás helyettesítésével. A megsült étel kinézetre nem hasonlított a rántottára, az íze azonban döbbenetesen hasonló volt.

A palacsintasütéssel szemben voltak fenntartásaink, mert gyakran még hagyományos tojásból sem sikerül olyan tökéletes masszát kikevernünk, ami se túl folyós, se túl sűrű, nem szakad szét, és még szépen fel is tudjuk tekerni. Nos, a tojáspótlóval kudarcot vallottunk első körben, mert minden vékony palacsintánk szétszakadt. Már-már a pokolba kívántuk az egészet, amikor elhatároztuk, hogy vastagabb, amerikai palacsintákat sütünk. És láss csodát, sikerült! Az íze is jó, az állaga is kifogástalan, csak ne akarjuk tekerni.

Végül egyszerűen fűszerezett darált húshoz adtunk egy tojás helyettesítésére való adagot, és fasírtot készítettünk belőle. Remekül funkcionált, tökéletesen összefogta a húst, amit aztán pár perc alatt ki is sütöttünk bő olajban.

Összességében abszolút működőképes, és jól használható a tojáshelyettesítő, amely ízében is megidézi a hagyományos változatot. És ha még a vékony palacsintát is sikerülne vele valamilyen módon elkészíteni, akkor tényleg csillagos ötöst kaphatna.

Kapcsolódó cikkünk: TOP5 vegán tej, amit muszáj megkóstolni

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.