© 2022 Foodyny.

Az ételallergiás gyermekeknek nehéz dolguk van ünnepekkor, sokan közülük egyáltalán nem fogyaszthatnak csokoládényulat. Ők is szeretnének azonban részt venni a húsvéti nagy tojásvadászatban, így számukra az elrejtendő finomságok összeállítása és elkészítése nem kis feladat.

Összegyűjtöttünk három olyan nasit, amelyet egyszerűen tudunk csomagolni, így tökéletesen helyettesítik a klasszikus húsvéti nyalánkságokat.

1. Energiagolyó

datolyagolyo

Sárgarépából, datolyából és kókuszreszelékből isteni energiagolyókat tudunk készíteni, ezeket aztán fényes papírba csomagolva elrejthetjük a fűben.

2. Müzliszelet

muzliszelet

A házi készítésű müzliszelet hosszú ideig eláll, ráadásul, ha sütőpapírba csomagoljuk, és kis madzaggal átkötjük, igazán kedves meglepetést szerez majd a gyerekeknek, amikor az egyik tulipán tövében megtalálják.

3. Nyusziskeksz

nyusziskeksz

Az interneten számos mentes keksz receptje fellelhető, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint hogy elkészítsük, és nyusziformájú kiszúróval kiszaggassuk a tésztát. A tökéletesre sült kekszeket celofánba csomagolhatjuk, és kis szalaggal átköthetjük.

Kapcsolódó cikkünk:  Hadarik Rita: A gyerekeim a legjobb tesztelőim

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.