© 2022 Foodyny.

Minden évben érdekes és színes cikkekkel készülünk a húsvéti szezonra. Nem volt ez másként az előző években sem, amikor nem csak isteni receptekkel, hanem külföldi ünnepi gasztro-szokásokkal és piaci riportokkal is jelentkeztünk. Ezek közül választottuk ki a három legolvasottabb anyagot, ami idén is éppúgy aktuális.

1. Hentes-tipp: Ilyen a jó húsvéti sonka

sonka1

Kilátogattunk a kispesti piacra és alaposan kifaggattuk az egyik hentest arról, milyen sonkát érdemes választani. A Foodyny által megkérdezett hentes szerint a sonka színe, illata és állaga árulkodik arról, hogy milyen minőségű. A színének barnásnak kell lennie, érezni lehet rajta az intenzív füstösséget, az állaga pedig jóval keményebb, mint a gyorspácoltaké. Megtudtuk azt is, hogy a jó sonka aranyszabályához a hármas szám kapcsolódik: elsőként három hétig sóban áll, majd következik három hét páclé, hogy aztán ezt lemosva mehessen a füstre. A vákuumcsomagolt gyorspácú sonkák ezzel szemben csupán egyetlen napot állnak a pácban, kapnak viszont másból bőven.

A teljes cikk IDE KATTINTVA olvasható el.

2. Klasszikus, fine dining vagy vegán? – Melyik húsvéti menüsort választaná?

husvet2

Megpróbáltunk kilépni a főtt tojás, sonka és tormakrém bűvöletéből és három olyan mintamenüsort állítottunk össze, ami után garantáltan megnyalja mindenki mind a tíz ujját. A hagyományos ízek kedvelői számára klasszikus, a Fine dininig kedvelőinek a Spoon The Boat menüsorát hoztuk el, és felhívtuk a figyelmet arra is, hogy egy vegán ételsor is lehet éppen olyan ínycsiklandozó és teljes értékű, mint a húsos változat.

A három menüsor IDE KATTINTVA érhető el.

3. Olaszországban csúcsra jár a gaszto-hedonizmus húsvétkor

colomba

Harmadik legnépszerűbb cikkünkben felhívtuk a figyelmet arra, hogy a húsvét az olaszok legfontosabb ünnepe, melynek középpontjában – a körmeneten és a pápai áldáson túl – a finomabbnál finomabb falatok állnak. S bár, mint minden alkalomra, a feltámadás ünnepére is igaz, hogy régiónként eltérő gasztro-szokásokkal jár, mégis van néhány olyan étel, amely a csizma orrától egészen a legészakibb pontjáig megtalálható.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy melyek ezek az ételek, KATTINTS IDE.

Kapcsolódó cikkünk: Bor és sonka kell a horvátoknak Húsvétkor

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.