© 2022 Foodyny.

Korábbi cikkünkben a kék színű banánt mutattuk be, aminek igazán különleges, fagylalt íze van. Ezúttal a csokoládé szerelmeseinek kedvezünk, találtunk ugyanis egy gyümölcsöt, aminek állítólag megszólalásig olyan aromája van, mintha csokipudingot ennénk. Nem véletlenül beszélnek úgy róla, mint a természet adta desszertről.

fekete datolyaszilva

A fekete datolyaszilva egy olyan egzotikus gyümölcs, ami a világ csupán néhány táján terem. Elsősorban Közép-Amerikában ismert, és különösen bőségesen áll rendelkezésre Mexikóban, Dominikán, Kubában valamint Guatemalában. Ránézésre egy éretlen paradicsomnak tűnik zöld héja miatt, éréskor azonban egyre sötétebbé válik. Kettévágva a gyümölcs ehető része, textúráját és ízvilágát tekintve is hasonlít a csokipudingéhoz, kocsonyás állaga miatt.

Éppúgy kell megpucolni, mint egy avokádót: félbe kell vágni, majd ki kell szedni a magját, hogy aztán kanállal kikaparhatóvá váljon a gyümölcshús. Felhasználható desszertekhez, hiszen tökéletesen párosítható vaníliával, rummal, tejszínnel, kávéval, fahéjjal, sőt, szerecsendióval is. Mexikóban gyakran kínálják naranccsal és ananásszal, a Fülöp-szigeteken pedig még egy kevés pálinkával is meglocsolják.

Kapcsolódó cikkünk: Tálalási tipp: Chia puding formabontó tálban

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.