© 2023 Foodyny.

A húsvéti ünnepkör egyik tradicionális eseménye a locsolkodás, amelyre a hagyományos ételek mellett, édes és sós finomságokkal is készülhetünk. Pataki Ádám cukrászmestert ezúttal a sós falatkákról kérdeztük, de kíváncsiak voltunk arra is, hogy kisfiával, Marcival felkerekednek-e, hogy meglocsolják a család hölgy tagjait.

pataki1

Húsvét hétfőn gyakran kerülnek az ünnepi asztalra sörkorcsolyák, amelyeket a locsolkodók előszeretettel fogyasztanak. Mit javasolsz, mivel kínáljuk a vendégeinket?

Használjuk fel bátran a húsvéti tál részeit is, a különböző sós falatkák töltésére. A korábbi Édes Kettes egyik adásában már készítettünk sós fánkocskát, ebben a tojássárgáját sóval, borssal, citrommal, mustárral, olívaolajjal és tejföllel ízesítettük, mielőtt összekevertük volna a felkockázott fehérjével és beletöltöttük volna a kisült sós tésztába. De tökéletes választás lehet a pogácsa, a sajtos rúd vagy éppen a hasé is.

Ezeket elkészíthetjük hamarabb is?

Sajnos ezek frissen sütve a legjobbak, így mindenképpen érdemes miattuk korán felkelni. A tésztát viszont begyúrhatjuk vasárnap, sőt, akár ki is szaggathatjuk a tésztát, hogy húsvét hétfőn már csak ki keljen sütni. A kalácsokat, sós pereceket szintén elkészíthetjük előző nap is.

sosfank1

Nálatok hogy telnek majd az ünnepek?

Mivel most kezdődik a tavaszi szünet is, ezért mi elmegyünk egy kicsit kirándulni, de vasárnapra már hazaérünk, úgyhogy Marcival nem maradunk ki a jóból. Először otthon locsoljuk meg Claudiát és Pankát, aztán sorra megyünk a család többi hölgytagjához, elmegyünk a keresztanyukájához, Zita mamához, Dadushoz, majd az ikrekhez és a végén a testvéremmel és az ő másfél éves kisfiával Érden találkozunk a nagymamánál. Mindenhol sok a lány, így lesz bőven dolgunk, de ha Marci nem lesz fáradt, akkor a kolléganőimet is meglocsoljuk majd.

Claudia és Panka készül hímes tojásokkal a számotokra?

Clau leginkább a ház díszítésével készül a Húsvétra, de biztosan festenek majd tojásokat is.

Kapcsolódó cikkünk: Így készül Pataki Ádám tökéletes fonott kalácsa

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.