© 2022 Foodyny.

348 őseink által használt jelet, és több mint 13 000 darab pontot tett fel viasztechnikával, mintaelválasztóként egy óriási strucctojásra Zsigóné Kati népi iparművész.

beszelo tojas

Zsigóné Kati népi iparművészt, „A Tojásdíszítés Királynőjét”, Dubaiban a világ öt legjobb tojásdíszítője közé választották, Európában pedig a legjobbnak. A 2018-as év díjözön volt az ország nyuszija számára, mert 3 hónap alatt 4 kitüntetést kapott.

Először Kecskemét Város Mestere díjjal jutalmazták, - majd Kategória Győztes lett a Magyar népművészet és közművelődés kategóriában. Azután megyei Príma díjat kapott, mint közönségdíjas, - valamint munkásságát Nemzeti Értéknek nyilvánították. Miután tavaly elkészítette felbecsülhetetlen értékű alkotását, A Magyar Nemzet Tojását, idén újabb remeket alkotott, A Beszélő Tojást.

Előtte még soha senki nem tett fel egy tojásra 348 őseink által használt jelet, így az alkotás a Magyar Népművészetben jelentős értékmegőrzéssel bír. A Beszélő Tojás egy óriási strucc tojás, minek mérete: 49X44cm. Az alkotás az iparművész többi díjnyertes tojásával együtt, saját kecskeméti kiállítótermében tekinthető meg.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.