© 2023 Foodyny.

A Gerbeaud Gasztronómai Kft. a főváros legimpozánsabb vendéglátóhelyeit működteti, többek közt az Onyx éttermet, a Gerbeaud cukrászda és kávéházat és az Émilet. Ez utóbbi Nagypénteken prémium kategóriás pékséggel bővül. A profilerősítésről, a pékség kínálatáról és kiváló minőségű alapanyagokról beszélgettünk Niszkács Annával, a Gerbeaud Gasztronómiai Kft tulajdonos-ügyvezetőjével.

Pintér Katalin tulajdonos-ügyvezető (Katalin, Anna édesanyja, közösen vezetik a családi vállalkozást - a szerk.), korábban portálunknak úgy nyilatkozott, hogy az Émile egy könnyen szerethető hely, azonban Budán kicsit lassabban lehet egy új éttermet bevezetni, mint a belvárosban. Mennyire sikerült az elmúlt időszakban az Émilenek beépülnie a budai gasztronómia szövetébe?

Nagyon örülünk annak, hogy kialakult egy erős törzsvendég kör, akik ugyanúgy betérnek hozzánk egy üzleti megbeszélésre, mint hétvégi ebédre a családjukkal. Vannak olyan Budától távolabbi lokációk, ahol sajnos még keveset hallottak rólunk, ezzel még sok dolgunk lesz a jövőben. Fél éve vezeti Émile konyháját Frideczky András, a szervízoldalt is megerősítettük Tegyei Nóri vezetésével, így egy felkészült, ütőképes és egymást is motiváló emberekből álló csapat kovácsolódott össze, akikkel nem lesz nehéz dolgunk eljuttatni a hírt messzebbre is: egy barátságos, családias hely vár zöld övezetben Budán.

Nagypénteken az Émile újabb szintet lép, hiszen megnyitja pékségét. Miért döntöttek a bővítés mellett?

Idén ünnepeljük Émile negyedik születésnapját. Egyre egyértelműbb, hogy vendégeink mit szeretnének, mik az igényeik és mivel tehetjük őket boldogabbá. A pékség gondolata régóta motoszkált fejünkben, és Fekete Marcell F&B igazgatónk robbantotta a bombát, hogy na akkor most csináljuk is meg. A villa földszintjét átalakítottuk, melyhez a megszokott jó recepthez ragaszkodva, Varró Zoltán segítségét kértük, akinek az Émile ház és így a Cacao belsőépítészeti és design megoldásait is köszönhetjük.

Mi az elsődleges cél?

Hogy a környéken élők akár iskolába vagy munkába menet reggel 7 órakor is be tudjanak ugrani hozzánk egy zabkására, szendvicsre, croissant-ra és persze egy finom reggeli kávéra. A kávé a Gerbeaud életében mindig is fontos volt. Émile nyitásakor is nagy hangsúlyt fektettünk a kávéra. Ez most sincs másképp. Cacao kávéját is a One Eleven Concept Roastery, Magyarország vezető specialty kávépörkölője készíti. Ezen kívül fontos, hogy a pékségnek megvolt a megalapozott háttere, hiszen a Gerbeaud Gasztronómia XXII. kerületi termelő műhelyében készítik remek cukrászaink és pékeink a Gerbeaud cukrászda és kávéház, az Onyx étterem és az Émile süteményeit, péksüteményeit, csokoládéit, macaronjait és kenyereit, mostantól pedig Cacao kínálatát is. A péktermékek színvonaláról és a pékcsapat összefogásáról Tóth Ágnes, Executive Chefünk gondoskodik.

Mit várnak a bővüléstől?

A pékség nyitásával egy olyan profilunkat szerettük volna megerősíteni, amelyre évek óta büszkén építünk. Már bevált és új receptekkel is dolgozunk, így az első hónap a kísérletezés időszaka lesz, a visszajelzések alapján szeretnénk alakítani a termékportfólión. Nem utolsósorban célunk az is, hogy Émile házát még inkább egy olyan hellyé tegyük, mely kielégíti a környékbeliek minden gasztronómiával kapcsolatos igényét. Már nem csak a reggelik, üzleti ebédek, vagy családi vacsorák, színhelye vagyunk, hanem a szombat reggel „leugrom egy kifliért” helyszíne is. Émile földszintjén található Cacao pékségünk pedig kiváló választás lesz.

Az emberek egyre tudatosabbak a pékáruk választásakor, a minőség mind nagyobb szerepet kap a vásárláskor. Az Émile pékségében milyen alapanyagokból dolgoznak majd?

Minden lesz a péksüteményekben, aminek benne kell lennie és semmi nem lesz benne, ami nem odavaló. A pékség lehetne egyszerű műfaj is, hiszen tudjuk, hogy három fontos összetevője van a jó kenyérnek: liszt, víz, só. Azonban ez nem ilyen egyszerű. A szerelmes levélben a termelő műhelyünkben készült házi baracklekvár van, a kakaós csiga Valrhona kakaóporral készül, a csokis croissant-ban a Gerbeaud 160. születésnapjára készített saját csokoládét tesszük, a paradicsomos ciabattába mi aszaljuk a paradicsomot, tönköly búzaliszttel és szatmári szilvalekvárral készítjük a papucsot, de a legfontosabb maga a tészta, aminek lelke van.

Milyen termékek kerülnek majd a kínálatba? Lesznek különlegesebb pékáruk, kenyérfélék is?

Péksüteményekkel, kovászos kenyerekkel, finom szendvicsekkel, egészséges reggelikkel és smoothie-kal töltjük meg a pultot. A klasszikus édes péksütemények, mint kakaós csiga, vagy szerelmes levél mellett helyett kaptak a sós falatok is. Ciabatta, gyökérkenyér, korpás kifli, bagel minden nap frissen elvihető lesz. Többféle kovászos kenyérrel is készülünk, illetve elkészítettük Cacao singature kenyerét, amelynek zsiradék hozzáadása nélkül és teljes kiőrlésű lisztből készült tésztájába 5 féle pirított magvat kevertünk. A termékpalettát szeretnénk folyamatos mozgásban tartani, a kísérletezéseinkkel nem hagyunk fel, az igénynek és fantáziáknak megfelelően várhatók újdonságok.

Ön kóstolta már a leendő kínálatot? Ha igen, melyik a személyes kedvence?

Természetesen, kóstoltam őket. Hatalmas kovászos kenyér imádó vagyok, így biztosan a kenyereinket emelném ki. Egy karéj parasztkenyér rajta egy jó minőségű vaj pompás étel számomra. A sokmagvas kenyerünk is eszméletlen, számtalan mag van benne, amelyek íze még intenzívebben érezhető az előpirítás miatt. A név azonban kötelez, így Cacao-ban a kakaóscsiga az édesek közül a kedvencem!

Kapcsolódó cikkünk: Pintér Katalin: A siker olyan, mint a jó étel

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.