A grillszezon az elmúlt hetek nyárias időjárásának köszönhetően már megkezdődött, ezekben a hónapokban pedig gyakran készítünk nyílt láng fölött, nyársra tűzdelt húsokat és zöldségeket. Ezek elkészítése azonban korántsem olyan egyszerű, mint elsőre gondolnánk.
Nem mindegy, hogy a nyársra milyen alapanyagokat tűzünk, annak ellenére, hogy egyaránt alkalmas arra a módszer, hogy a húsok mellett a tenger gyümölcseit, halakat és vegán alkotóelemeket is tökéletesre süssünk. Ha azonban nem megfelelően válogatjuk össze, hogy mik kerüljenek rá, a hús nyers maradhat, a zöldségek viszont eléghetnek. Éppen ezért összegyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot és alapanyag párosítást az igazán finom végeredményért.
1. A nyárs kiválasztása
Érdemes rozsdamentes acélból készült nyársakat használnunk, ideális méretük 12 centiméter hosszú. Ráadásul a bambusszal ellentétben ezeket újra felhasználhatjuk egy későbbi sütögetés alkalmával. Amennyiben mégis úgy döntünk, hogy fa nyársakat használunk, ne felejtsük el beáztatni őket, így a grillre helyezve nem fognak lángra kapni vagy megégni.
2. Az alapanyagok elhelyezése
Az alkotóelemeket nagyjából ugyanakkora méretűre kockázzuk fel, s úgy sorakoztassuk egymáshoz, hogy az alapanyagok összeérjenek, de ne legyenek túlságosan odaszorítva egymáshoz.