© 2023 Foodyny.

Az IKEA a vásárlók számára nem csak a skandináv bútorok miatt érdekes, hanem a svéd élelmiszerek miatt is gyakran látogatják. Különösen kedvelt a húsgolyó, amely eddig - érthető okokból - nem volt elérhető a vegetariánusok számára. A lakberendezési üzletlánc azonban nemrégiben bejelentette, gőzerővel dolgoznak a közkedvelt étel vegán változatán.

- Bízom benne, hogy az IKEA-ban egy ízletes növényalapú húsgolyót szolgálhatunk majd fel vendégeink számára - mondta Michael LaCour, az Ikea Food Services ügyvezető igazgatója, hozzátéve, azt reméli, hogy az újdonságot a húsimádók is megkedvelik majd.

Az Ikea 35 éve gyártja a mára már ikonikusnak számító svéd húsgombócait, a mostani növényi változat pedig megszólalásig hasonlítani fog az eredetire. Az új húsgolyók világszerte elérhetőek lesznek majd a lakberendezési lánc éttermeiben, és várhatóan 2020 elején kóstolhatják meg először a fogyasztók.

Kapcsolódó cikkünk: Svéd (IKEÁS) húlygolyó, amikor otthon készül

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.