Az IKEA a vásárlók számára nem csak a skandináv bútorok miatt érdekes, hanem a svéd élelmiszerek miatt is gyakran látogatják. Különösen kedvelt a húsgolyó, amely eddig - érthető okokból - nem volt elérhető a vegetariánusok számára. A lakberendezési üzletlánc azonban nemrégiben bejelentette, gőzerővel dolgoznak a közkedvelt étel vegán változatán.
- Bízom benne, hogy az IKEA-ban egy ízletes növényalapú húsgolyót szolgálhatunk majd fel vendégeink számára - mondta Michael LaCour, az Ikea Food Services ügyvezető igazgatója, hozzátéve, azt reméli, hogy az újdonságot a húsimádók is megkedvelik majd.
Az Ikea 35 éve gyártja a mára már ikonikusnak számító svéd húsgombócait, a mostani növényi változat pedig megszólalásig hasonlítani fog az eredetire. Az új húsgolyók világszerte elérhetőek lesznek majd a lakberendezési lánc éttermeiben, és várhatóan 2020 elején kóstolhatják meg először a fogyasztók.
Kapcsolódó cikkünk: Svéd (IKEÁS) húlygolyó, amikor otthon készül