© 2022 Foodyny.

A tésztafőzés többnyire az első konyhai feladatok közé tartozik, amit az emberek elsajátítanak a rántotta és a tejbegríz mellett. Nem véletlenül, hiszen nincs más dolgunk, minthogy vizet forraljunk, beletegyük a tésztát, megkeverjük néha és a végén leszűrjük.

Ez utóbbi azonban igazi kihívás is lehet a kezdők számára, hiszen van, aki a forró lábasból szűrőbe önti át, más pedig egy fakanállal próbálja az edényben tartani az elkészült ételt. Bárhogyan szűrjük le azonban a tésztát, fennáll a veszélye annak, hogy az étel kicsúszik a tálból, vagy éppen a forró víz fröccsen ránk.

labas1

A probléma megoldására készítettek el egy valóban forradalmi lábast, melynek fedője két oldalán lyukakkal rendelkezik. Az egyik oldalon ezek szélesebbek, így leszűrhetővé válhat például a burgonya, a másik oldalon pedig keskenyebbek, így nem csúszik ki a tészta sem belőle. A használata pedig igazán egyszerű. Csak billenteni kell a lábast a kezünkben tartva, a víz pedig magától kifolyik belőle, miközben az elkészült élelmiszer az edényben marad.

A Red Copper Pasta Pot az interneten keresztül 19 dollárért beszerezhető, ráadásul karcálló és tapadásmentes is.

Kapcsolódó cikkünk: A GE intelligens konyhabútora az idei CES sztárja

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.