© 2022 Foodyny.

A drogériákban megvásárolható hajpakolások nem csak drágák, hanem sok esetben számos káros anyagot, például kőolajszármazékot is tartalmaznak, sőt, bőrirritációt is okozó szerekben is bővelkednek. Érdemes éppen ezért saját magunk által készített, természetes anyagokat tartalmazó kencéket készítenünk és használnunk a mindennapokban.

hajpakolas1

Házipraktikák sora kínál megoldást bőr- és hajproblémákra az élelmiszerek segítségével. Ezek egy része azonban csak városi legenda, vannak azonban olyan kombinációk is, amelyek valóban jótékony hatással rendelkeznek. Ilyen például a tojás és az olíva olaj párosítása - az ebből készült massza csodálatosan selymes és fényes hajat kölcsönöz számunkra.

Közepes hajhossz esetén egy tojássárgáját keverjünk el három evőkanál olíva olajjal. Hosszú haj esetén az alapanyagokat arányosan növeljük. Nedvesítsük be a hajunkat, kenjük be a masszával, majd húzzunk rá egy sapkát, s hagyjuk, hogy egy-másfél órán keresztül hassanak az értékes ásványi anyagok.

hajpakolas2

Az idő elteltével, samponnal alaposan mossuk meg a hajunkat, majd szárítsuk meg. Már az első használatot követően érezni fogjuk, hogy hajunk sokkal könnyebben fésülhető és természetes fényét is visszanyerte.

Kapcsolódó cikkünk: Így készítsen házi fürdősót néhány lépésben!

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.