© 2023 Foodyny.

Ha időben a reptérre érünk, feladjuk a poggyászunkat, átjutunk a biztonsági ellenőrzésen és becsekkolunk, azt gondolhatnánk, hogy túljutottunk a nehezén és immár nyugodtan utazhatunk. A repülőgépen kínált ételek és italok némelyikének választása azonban nem feltétlenül szerencsés, sőt, akár kellemetlen órákat, napokat is okozhatunk velük magunk, vagy éppen mások számára fogyasztásukkal.

repulo2

Ezt elkerülendő, összegyűjtöttünk 7 dolgot, amit érdemes mellőzni, ha repülőn utazunk.

1. Babfélék

Habár a hüvelyesek rendkívül egészségesek, nem éppen ideális választások repülés közben. A bab ugyanis jelentős gázképző hatással bír. Nem is kell folytatnunk, ugye?

2. Sajtos Cheetos

A sajtporral készült snack narancssárga morzsái rendkívül makacsan ragaszkodnak. Ott maradnak az ujjunkon, a ruhánkon, a székünkön nem kevés bosszúságot okozva magunknak és a repülőgép személyzetének.

repulo1

3. Kávé és tea

A repülőgépen készített kávék és teák akár meg is betegíthetnek, hiszen csapvízzel készítik őket. A víz tárolására használt tartályokat pedig sokszor nem tisztítják olyan gyakran, ahogyan az elvárható lenne.

4. Csapvíz

A fenti okból kifolyólag érdemes a repülőgépen ásványvizet fogyasztani csapvíz helyett.

5. Leves

Túl magas a kockázata annak, hogy kiborítsuk a saját vagy utastársunk ölébe, egy esetleges turbulencia miatt.

repulo3 jo

6. Szénsavas ásványvíz

A szénsavas ásványvíz fogyasztása során oxigént nyelünk, amely egy idő múlva távozik a szervezetünkből. Ha ez hangosan történik, rendkívül kellemetlenül fogjuk érezni magunkat.

7. Tonhalas szendvics

A tonhal intenzív illatát nem mindenki kedveli. Ha nem akarunk népharagot, inkább halasszuk a fogyasztását a leszállást követő időszakra.

Kapcsolódó cikkünk: A világ három legjobb reptéri étterme

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.