Ha időben a reptérre érünk, feladjuk a poggyászunkat, átjutunk a biztonsági ellenőrzésen és becsekkolunk, azt gondolhatnánk, hogy túljutottunk a nehezén és immár nyugodtan utazhatunk. A repülőgépen kínált ételek és italok némelyikének választása azonban nem feltétlenül szerencsés, sőt, akár kellemetlen órákat, napokat is okozhatunk velük magunk, vagy éppen mások számára fogyasztásukkal.
Ezt elkerülendő, összegyűjtöttünk 7 dolgot, amit érdemes mellőzni, ha repülőn utazunk.
1. Babfélék
Habár a hüvelyesek rendkívül egészségesek, nem éppen ideális választások repülés közben. A bab ugyanis jelentős gázképző hatással bír. Nem is kell folytatnunk, ugye?
2. Sajtos Cheetos
A sajtporral készült snack narancssárga morzsái rendkívül makacsan ragaszkodnak. Ott maradnak az ujjunkon, a ruhánkon, a székünkön nem kevés bosszúságot okozva magunknak és a repülőgép személyzetének.
3. Kávé és tea
A repülőgépen készített kávék és teák akár meg is betegíthetnek, hiszen csapvízzel készítik őket. A víz tárolására használt tartályokat pedig sokszor nem tisztítják olyan gyakran, ahogyan az elvárható lenne.
4. Csapvíz
A fenti okból kifolyólag érdemes a repülőgépen ásványvizet fogyasztani csapvíz helyett.
5. Leves
Túl magas a kockázata annak, hogy kiborítsuk a saját vagy utastársunk ölébe, egy esetleges turbulencia miatt.
6. Szénsavas ásványvíz
A szénsavas ásványvíz fogyasztása során oxigént nyelünk, amely egy idő múlva távozik a szervezetünkből. Ha ez hangosan történik, rendkívül kellemetlenül fogjuk érezni magunkat.
7. Tonhalas szendvics
A tonhal intenzív illatát nem mindenki kedveli. Ha nem akarunk népharagot, inkább halasszuk a fogyasztását a leszállást követő időszakra.
Kapcsolódó cikkünk: A világ három legjobb reptéri étterme