A kissé savanykás gyümölcs a nyár egyik nagy ajándéka, ráadásul tele van olyan fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal, amikre szervezetünknek szüksége van az optimális működéshez. Jótékony hatásai itt még nem érnek véget, a gyümölcsnek a népi gyógyászatban is számos előnyét ismerik.
1. Savanykás ízének köszönhetően kiválóan frissít a nagy melegben.
2. A, B1 és B2 vitaminokban gazdag, de kiváló kálium és vasforrás is, így segíti a vérképzést.
3. Remek antioxidáns, amely a kutatások szerint csökkenti a vastagbélben kialakuló daganatos megbetegedések kockázatát.
4. Gyulladáscsökkentő hatása révén eredményesen veszi fel a harcot a szervezetben jelen lévő gyulladásokkal.
5. Vízhajtó hatása révén fokozza a vesék működését és a vizelet elválasztását.
6. Igazi zero waste alapanyag, ugyanis magjából párnát vagy nyaktámaszt, szárából pedig főzetet készíthetünk, ami a népi gyógyászat szerint optimalizálja, és stabilan tartja a vérnyomást.
7. Sokan úgy vélik, a meggy a sportolók legjobb barátja, ugyanis megkönnyíti a légzést, aminek következtében növekedhet sportteljesítményünk.
Kapcsolódó cikkünk: Hét ok, amiért érdemes cseresznyét enni