© 2021 Foodyny.

A kissé savanykás gyümölcs a nyár egyik nagy ajándéka, ráadásul tele van olyan fontos ásványi anyagokkal és vitaminokkal, amikre szervezetünknek szüksége van az optimális működéshez. Jótékony hatásai itt még nem érnek véget, a gyümölcsnek a népi gyógyászatban is számos előnyét ismerik.

meggy
1. Savanykás ízének köszönhetően kiválóan frissít a nagy melegben.

2. A, B1 és B2 vitaminokban gazdag, de kiváló kálium és vasforrás is, így segíti a vérképzést.

3. Remek antioxidáns, amely a kutatások szerint csökkenti a vastagbélben kialakuló daganatos megbetegedések kockázatát.

4. Gyulladáscsökkentő hatása révén eredményesen veszi fel a harcot a szervezetben jelen lévő gyulladásokkal.

5. Vízhajtó hatása révén fokozza a vesék működését és a vizelet elválasztását.

6. Igazi zero waste alapanyag, ugyanis magjából párnát vagy nyaktámaszt, szárából pedig főzetet készíthetünk, ami a népi gyógyászat szerint optimalizálja, és stabilan tartja a vérnyomást.

7. Sokan úgy vélik, a meggy a sportolók legjobb barátja, ugyanis megkönnyíti a légzést, aminek következtében növekedhet sportteljesítményünk.

Kapcsolódó cikkünk: Hét ok, amiért érdemes cseresznyét enni

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.