© 2023 Foodyny.

A műanyag szívószálak talán a leggyakoribb műanyaghulladékok, amelyeket ugyan csak pillanatokig használunk, lebomlásukhoz azonban több száz év is kevés. A műanyagmentes júliushoz csatlakozva összegyűjtöttünk 3+1 alternatívát, amivel remekül kiválthatjuka szívószálat a mindennapokban, ezzel is csökkentve műanyag-hulladéktermelésünket.

1. Bambusz

szivoszal1

A bambuszból készült szívószálakat közvetlenül a növény szárából készítik, így nem csak környezetbarát alternatívát jelentenek, de ráadásul tartósságuk révén könnyen tisztíthatók, így újrahasználhatóak is.

2. Papír

szivoszal2

Ma már számos olyan innovatív papíranyag létezik, amelyből könnyedén készítenek a gyártók olyan szívószálat, amely nem olvad szét az italba téve. Ezek szintén egyszer használatosak, de könnyedén lebomlanak, így nem károsítják a környezetünket.

3. Fém

szivoszal3

A fém szívószálak szintén könnyen tisztíthatók és újrahasználhatóak, így megvásárlásuk csak egyszeri beruházást igényel háztartásunktól, vagy éppen a kávézók, éttermek részéről.

+1 Igyál szívószál nélkül!

Ha nincs lehetőséged arra, hogy fenntartható anyagú szívószállal kérd jegeskávédat, mondj nemet a szívószálra! Csökkentsd ezzel is műanyag-hulladéktermelésedet.

Kapcsolódó cikkünk: Műanyagmentes konyha - Lehetséges?

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.