© 2023 Foodyny.

Az ehető tányérok viszonylag új termékkört jelentenek, melyek elsődleges feladata, hogy fenntartható, környezetbarát módon váltsa ki az egyszerhasználatos műanyag darabokat.

ehetotanyer1

Az eldobható evőeszközök nagyon kényelmesek, ha sok vendéget kívánunk vendégül látni, az egyszerhasználatos műanyag tányérok azonban jelentős mértékben hozzájárulnak a hulladéktermeléshez. A probléma megoldása érdekében egy lengyel vállalat ehető étkészleteket dobott piacra, amelyek búzakorpából készülnek, így nem csak könnyen lebomló, de ehető megoldást is kínálnak.

A búzakorpa a gabona őrlésekor keletkező melléktermék, amelyet leginkább állati takarmányként használnak, de rövid ideig tárolható, így jelentős része kárba megy. A lengyel vállalat azonban nem hagyja elpocsékolni az alapanyagot, hanem lemezekké préseli, amelyekből aztán további vegyületek hozzáadása nélkül készít tányérokat.

ehetotanyer2

Az így gyártott evőeszközöket hideg és meleg ételek fogyasztása során is használhatjuk, sőt, mikrohullámú sütőbe is betehetjük. Plusz pirospont a gyártónak, hogy használat után az étkészlet 30 napon belül teljesen elbomlik, így nem terheli környezetünket.

Kapcsolódó cikkünk: Így változik meg az életünk egyszer használatos műanyagok nélkül

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.