© 2021 Foodyny.

sör több egy egyszerű frissítő alkoholos italnál, hiszen milliónyi változatának köszönhetően, soha nem unalmas, így megérdemli azt, hogy a borhoz hasonlóan átadjuk magunkat a kóstolás szenvedélyének. Az ital megízlelésének alapja pedig abban rejlik, hogy milyen pohárban kínáljuk kedvenc sörünket. Más és más zamatok szabadulnak fel ugyanis a sörökből attól függően, hogy miként szervírozzuk.

sor1

A söröket többféle pohárból, illetve korsóból is fogyaszthatjuk aszerint, hogy milyen fajtájú itallal van dolgunk. A könnyebb ivású söröket, a világos lágereket érdemes úgynevezett pilzeni vázából vagy kehelyből fogyasztani, az angol ale-kat azonban már pintes pohárba töltsük. Ezek igazán különleges formájú poharak, hiszen a felső harmadukban szélesednek ki csupán kissé.

Amennyiben tartalmasabb, aromásabb sört kívánunk fogyasztani, érdemes úgynevezett Shaker-pohárban kínálni, de tökéletes választás lehet egy Tulipán-pohár is, amely már megjelenésében is garantálja a látványos szervírozást. Ráadásul segítségével tökéletes harmóniába kerülhet az alkoholos ital és a lágy sörhab.

sor2

Előfordulhat azonban az is, hogy igazán különleges söröket tesztelünk. Ilyenkor érdemes szakértő segítségét kérnünk a megfelelő pohárválasztáshoz, hiszen elképzelhető, hogy cilinderpoharat vagy úgynevezett Snifter-poharat kell majd beszereznünk.

Kapcsolódó cikkünk: 15 millió palackkal több sört ittunk tavaly

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.