© 2022 Foodyny.

Ábel Anita és Balázsovits Edit is csatlakozott az idei év egyik legnagyobb kihívásához, a műanyagmentes júliushoz, melynek célja, hogy visszaszorítsuk a műanyaghulladék-termelésünket környezetünk védelmében. Az ügyért Liptai Claudia is felemelte a hangját.

- Sokszor hiszi azt az ember, hogy ez az egy palack még belefér. Ez az egy szívószál még belefér. Ez az egy zacskó, amiben a zöldséget vásárolom, még belefér. Én is így gondolkodtam, sokszor én sem különböztem. De akarok. Akarok, mert a föld, az állatok, a növények nem tudnak tiltakozni - írja Instagram oldalán Liptai Claudia. Magyarország legnépszerűbb műsorvezetője úgy véli, nekünk kell segíteni és megtanítani a gyerekeinket arra, hogy tiszteljük és becsüljük azt amit kaptunk.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Claudia Liptai (@liptaiclaudia) által megosztott bejegyzés,

 

- Minden kicsiben kezdődik úgyhogy kezdjük el ma. Legyen ez a július más! - teszi hozzá a sztár. De nem Liptai Claudia az egyetlen híresség, aki fontosnak érzi környezete védelmét, és hogy felhívja a figyelmet a műanyaghulladékok termelésére. Ábel Anita és Balázsovits Edit is az Instagramon mutatták be, milyen változásokat hozott az életükbe környezettudatos elhatározásuk.

Ábel Anita egy szelfit osztott meg, amin éppen kedvenc kulacsából szürcsöli a szűrt vízbő készített gyógyteáját, Balázsovits Edit színésznő pedig Barcelonai utazásának maradandó pillanatát osztotta meg követőivel.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Anita Ábel (@abel.anita) által megosztott bejegyzés,

 

- A hétvégén Barcelona-ban voltam, ahol Nyíltvízi Európa-kupa volt. Az úszók ebben a vízben kellett ússzanak, kicsit arrébb persze - írja, a fotón pedig jól látható a szennyezett, hulladékokkal teli víz. A színésznő éppen ezért azt kéri követőitől, ne igyanak palackozott vizet, helyette fogyasszanak szűrt vizet csatos üvegekbe töltve, ahogyan ő is tette az úszóversenyt követően.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Balázsovits Edit (@editbalazsovits) által megosztott bejegyzés,

 

Mint ismert, július 1-jén indult a műanyagmentes július, melynek célja, hogy felhívják a figyelmet a műanyaghulladékok visszaszorítására és a fenntarthatóság üzenetére. Egyes felmérések szerint ugyanis évente 300 millió tonna műanyag hulladékot termelünk, ezeknek pedig minimum 50 százaléka egyszer használatos műanyag, amely több száz év alatt sem képes lebomlani.

Kapcsolódó cikkünk: Öt dolog, amit a műanyagmentes júliusról tudni érdemes

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.