© 2024 Foodyny.

A fővárosi piacokon roskadoznak a pultok a friss zöldségektől és gyümölcsöktől. A kofáktól pedig azt is megtudtuk, miből érdemes most sütni-főzni.

piac1

A Bosnyák-téri piacon jártunk a minap, ahol már valóban csúcsra jár a nyár. Friss zöldségek és gyümölcsök széles választéka érhető el, az árak nagyjából azonosak, ahogy a termények minősége is átlagosnak, vagy annál jobbnak mondható.

- Most abszolút a friss, zsenge tökök szezonja kezdődött meg a zöldségek terén, érdemes vennünk akár nagyobb adagot is ebből a zöldségből, otthon pedig legyalulva akár a fagyasztóba is tehetjük, így egész évben tudunk tökfőzeléket enni - mondja mosolyogva az egyik kofa.

Hozzáteszi, a cukkinik is zsengék és ízletesek, ezeket azonban csak frissen érdemes fagyasztani: grillezve, lecsóba, vagy hússal töltve is megsüthetjük.

- A gyümölcsök tekintetében kezd véget érni a meggy szezonja, a cseresznye esetében is most érdemes befőzésre vásárolnunk - adja a tanácsot egy másik árus.

A málna ezen a héten különösen olcsó, az ára azonban hamarosan ismét emelkedni fog a piaci pletykák szerint. Azt beszélik, a sárgabarackot most még csak enni érdemes, két hét múlva azonban már kedvező lehet az ára a lekvárok elkészítéséhez is.

Kapcsolódó cikkünk: Elszálltak a zöldségárak a budapesti piacon

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.