© 2023 Foodyny.

A hamarosan kezdődő dinnyeszezon kezdetén nem árt tisztában lennünk azzal, miként tudjuk kiválasztani a legízletesebb gyümölcsöket. A pesterzsébeti piacon járva, az egyik árust faggattuk ki arról, saját magának hogyan választana a kínálatból.

dinnye valasztas1

- Elsőként nézzük meg a dinnye külsejét. Ha sérülésnyomot, esetleg barna elváltozást látunk rajta, semmiképpen se vegyük meg - magyarázza a kofa hozzátéve, hogy a sárgadinnyével ellentétben illat alapján nem tudunk döntést hozni.

Úgy véli, hogy a dinnye súlya azonban jó támpont lehet, hiszen a magasabb nedvesség-tartalmú darabok nehezebbek, mint azok, amelyek már kezdenek megkásásodni. Éppen ezért nézzünk meg két-három hasonló nagyságú dinnyét és válasszuk ki a legnehezebbet.

dinnye valasztas2

- Ezután kopogtassuk meg és figyeljünk a hangzására. Ha mély, kongó hangot hallunk, akkor jó irányba haladunk - magyarázza az eladó, hozzátéve, hogy tompa hang esetén ismét kásás gyümölcsszerkezetre gyanakodhatunk.

Végül kérjük, hogy lékeljék meg nekünk a dinnyét, így meg tudunk bizonyosodni arról, hogy jól választottunk-e. Erre sajnos nem minden árusnál nyílik lehetőség, érdemes vásárlás előtt tájékozódni erről is.

Kapcsolódó cikkünk: Öt ok arra, hogy miért egyen dinnyét

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.