© 2023 Foodyny.

Gondolná, hogy három egyszerű alapanyag segítségével búcsút mondhat a szúnyogcsípés kellemetlen tüneteinek?

szunyogcsipes

1. Ecet

Az ecet alapélelmiszerként minden háztartásban megtalálható, hiszen azon túl, hogy saláták és bizonyos főételek alapanyagaként szolgálhat, még tisztítószerként is kiváló. Ráadásul még a csípések okozta bőrirritációt is csökkenti. Nincs más dolga, minthogy öntsön egy vattára vagy arctisztító pamacsra egy kevés ecetet. Lágyan vigye fel a szúnyogcsípésre és hagyja, hogy az ecet beszívódjon. Pár pillanattal később már el is múlik a viszketés.

2. Felhevített kanál

A népi gyógyászat szerint az átmelegített kanál segít lebontani azokat az anyagokat, amelyek a szúnyogcsípéskor a szervezetünkbe kerülnek és égő, viszkető érzést okoznak. Csak tegyük forró víz alá a teáskanalat, majd nyomjuk rá a csípésre és hagyjuk rajta amíg ki nem hűl, ettől elmúlnak a kellemetlen tünetek.

3. Méz

A rovarcsípések okozta gyulladást csökkenti antibakteriális hatásának köszönhetően. Érdemes önmagában, vagy akár egy kevés szódabikarbónával elkeverve, lágyan felvinni és rajta hagyni a csípésen, hogy még eredményesebben enyhítse az irritáció okozta panaszokat.

Kapcsolódó cikkünk: Tojásos-olívás pakolás a selymes hajért

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.