© 2023 Foodyny.

Brazíliát a világ legjelentősebb kávéexportőreként tartják számon, egyeben az arabica hazájának is tekintik, de jelentős mennyiségű robustát is termelnek a dél-amerikai országban. Cikkünkben összegyűjtöttünk hét érdekességet, amit csak a legnagyobb kávérajongók tudhatnak a brazil kávékról.

brazilkave1

1. Brazília a világ összes kávéjának egyharmadát állítja elő, így az ország messze a világ legnagyobb termelőjének számít.

2. 27 ezer négyzetkilóméternyi ültetvények termelik a kávébabokat, ezek elsősorban a Minas Gerais, São Paulo és Paraná tartományokban találhatók, hiszen ezeken a területeken a legideálisabbak az éghajlati viszonyok.

3. Az első kávészemek a 18. században érkeztek Brazíliába.

4. Brazília 1840-től vált domináns kávétermő országgá, a legnagyobb termelési volument az 1920-as években érték el.

5. Az arabicát nedves eljárással dolgozzák fel, a többi kávéfajt azonban 8-10 napig szárítják. Ezt követően távolítják el a bogyó külső rétegét, hogy aztán a babokat szétválasztva 60 kilogrammos zsákokba csomagolják.

brazilkave2

6. Brazília nem csak a kávétermelésben jár élen, de a világ legnagyobb instant kávé-exportőrének is számít. Termékeiket elsősorban az Egyesült Államokba szállítják.

7. Annak ellenére, hogy ekkora a kávétermelés mértéke az országban, fogyasztást tekintve csupán világviszonylatban a 14. helyen állnak.

Kapcsolódó cikkünk: Ezért különlegesek a guatemalai kávék

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.