© 2023 Foodyny.

A Nagybani piacra kanyarodó úton, az M5 autópálya közelében, időről időre kígyózó sorban állnak a teherautók. A minap a Foodyny szerkesztői is belefutottak egy ilyen konvojba, mely tökéletes alkalmat adott arra, hogy néhány szót váltsunk az egyik dinnyetermelővel.

dinnye1

- Jelenleg 110 és 140 forint között van a magyar görögdinnye nagybani ára, míg a sárgadinnyéért 140-170 forint közötti összeget fizetnek nekünk - kezdi János, aki nem engedte, hogy fényképet készítsünk róla, illetve teherautójáról.

Jelenleg még elfogadhatónak tartja ezeket az árakat, ugyanakkor hozzáteszi, 100 forint alatt már nem éri meg neki a termesztés.

- Minden a multikon múlik. Ha lenyomják az árakat, borul a kamion. Nekem a szemem se rebben majd - mondja János.

dinnye2

A gyors beszélgetést követően be is szaladtunk a közeli két hipermarketbe, hogy megnézzük, mennyiért vásárolhatjuk meg ott a dinnyét. Mind a Tesco-ban, mind pedig az Auchan-ban 109 forintért árulták kilóját, a magszegény változatok esetében pedig 129 forintot kell fizetni egy kiló dinnyéért. 

Friss hírként jelent meg az is, hogy a Lidl 99 forintra csökkentette a dinnye kilogrammonkénti árát, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szerint azonban erre csak akkor van szükség, ha a jó minőségű dinnyéből túltermelés van, a jelenlegi piaci helyzet azonban ezt nem indokolta. Mártonffy Béla hozzáfűzte: az árcsökkentés a többi áruházláncot is erre a lépésre ösztönözheti.

Kapcsolódó cikkünk: Hogyan válasszuk ki a tökéletes görögdinnyét?

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.