© 2018 Foodyny.

A fenntarthatóság egyre fontosabb szerepet kap az életünk minden szegmensében, ez alól pedig a vendéglátóipar sem kivétel. Egyre több étterem, bisztró és food truck dönt úgy, hogy az ökológiai lábnyomukat csökkentik valamilyen módon. A példát pedig ki más mutathatná leghitelesebben, mint egy négy Michelin-csillagos étterem.

muse kitchen

A MUSE Kitchen egy négy Michelin-csillaggal rendelkező zöld étterem, mely Kaliforniában működik. A MUSE iskolájában található MUSE Kitchen 100% -ban vegán ételeket szolgál fel, az energiaigényük nyolcvan százalékát pedig napelemeik segítségével állítják elő. Emellett gyakorlatilag nulla a hulladéktermelés mellett működnek, bioélelmiszereket vásárolnak, újrafelhasználható és újrahasznosított termékeket használnak.

Az Ancolie, a New York zöld étterme, a világ egyik első olyan étterme, amely kizárólag újrahasználható, üveg edényekbe csomagolja az elvitelre szánt ételeket. A következő vásárláskor pedig a fogyasztók visszahozhatják kiürült tárolóedényüket, amiket egy dollárért válthatnak vissza.

MCVTS Perth Amboy Műszaki Iskolában működő konyha az edukáció eszközéhez nyúlt akkor, amikor kialakította zöld rendszerét. A középiskolás diákokat ugyanis bevonták az étkező működésének meghatározásába, így közös elhatározásból döntöttek úgy, hogy az ételeket kizárólag helyi és fenntartható alapanyagokból készítik el.

Kapcsolódó cikkünk:  Így tervezze meg, fenntartható konyháját!

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.