© 2023 Foodyny.

A sejtelmes megvilágítás, a rusztikus falak és a vízszerű üvegpadlók szabályosan barlangszerű hangulatot sugároznak egy tokiói étteremben, amelyet Ryoji Iedokoro építész álmodott meg.

barlang1

A Tokió nyüzsgő Roppong kerületében található Nikunotorikó éttermet Ryoji Iedokoro helyi építész tervezte. A cél az volt, hogy alternatív megoldást kínáljon egy tradicionális japán étkezési stílus megvalósítására és a látványkonyha ötvözésére.

A meglehetősen egyedi koncepciójú étterem elkészítése nagy kihívás lehet a tervező számára, aki végül egy olyan belső teret alkotott meg, amely bár egy az egyben barlangi hatást kelt, ilyen formában a valódi természetben nem lehetne megtalálni. A földszinten található fő étkezőrészben a falak a sziklás felszínre hasonlítanak.

barlang2

Az áttetsző, vízhatású csempe halszálkás mintázatban van elrendezve a padlón, hogy utánozza az áramló vizet. A szoba közepén elhelyezkedő, 6,5 méter hosszú üvegtábla valódi fókuszpontként szolgál. Közvetlenül alatta található egy sekély kavicsos szakasz, amelynek célja, hogy a látogatók úgy érezzék, mintha egy folyó közelében ülnének. A világítást csak egy maroknyi, a mennyezetbe ágyazott spotlámpa szolgáltatja.

Mindegyik étkezőhelyiségben acélcsövek futnak a padlótól a mennyezetig, ennek célja, hogy az egy erdőben magasodó fák hangulatát idézzék meg. A csöveket kis horogokkal is felszerelték, amelyekre kabátokat vagy táskát is fel lehet akasztani.

Kapcsolódó cikkünk: Valószínűleg ez a világ legrózsaszínűbb étterme

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.