Ha thai ételt készítünk, nem bánhatunk visszafogottan a fűszerezéssel.
Hozzávalók:
Keverjük össze a kókusztejet, a vizet és a sütőtökpürét egy serpenyőben, majd forraljuk fel. Adjunk hozzá a galangált, a citromfüvet, az apróra vágott hagymát, a rózsáira szedett brokkolit és a feldarabolt sárgarépát. Főzzük magas lángon 2-3 percig, majd tegyük bele a felkockázott tofut, a felszeletelt paradicsomot és gombát, majd forraljuk fel újra. Alacsony lángon folytassuk a főzést, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.
Ízesítsük szójaszósszal, barnacukorral és ízlés szerinti mennyiségű sóval. Miután levettük a tűzről, keverjük hozzá a lime levet, a felkarikázott újhagymát és a chilipelyhet. Tálaláskor frissen vágott korianderrel megszórva kínáljuk.