© 2018 Foodyny.

Ha thai ételt készítünk, nem bánhatunk visszafogottan a fűszerezéssel.

thaileves

Hozzávalók:

  • 2 deciliter kókusztej
  • 2 csésze víz
  • 1/2 csésze tökpüré (opcionális)
  • 1 szeletelt tofu
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 20 deka gomba
  • 20 deka brokkoli
  • 1 sárgarépa
  • 1/4 csésze galangál
  • 1 szár citromfű
  • 1 újhagyma
  • 1/2 teáskanál zúzott chili paprika
  • 2 evőkanálszójaszósz
  • 2 evőkanál lime lé
  • 1 teáskanál barna cukor
  • 1 csokor koriander
  • só ízlés szerint

Keverjük össze a kókusztejet, a vizet és a sütőtökpürét egy serpenyőben, majd forraljuk fel. Adjunk hozzá a galangált, a citromfüvet, az apróra vágott hagymát, a rózsáira szedett brokkolit és a feldarabolt sárgarépát. Főzzük magas lángon 2-3 percig, majd tegyük bele a felkockázott tofut, a felszeletelt paradicsomot és gombát, majd forraljuk fel újra. Alacsony lángon folytassuk a főzést, amíg a zöldségek meg nem puhulnak.

Ízesítsük szójaszósszal, barnacukorral és ízlés szerinti mennyiségű sóval. Miután levettük a tűzről, keverjük hozzá a lime levet, a felkarikázott újhagymát és a chilipelyhet. Tálaláskor frissen vágott korianderrel megszórva kínáljuk.


 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.