© 2018 Foodyny.
 

Idén is rengeteg balatoni program közül lehet választani, a Bónusz Brigád és a GKI Digital közös kutatása szerint az emberek egyre többet ki is próbálnak.

A Bónusz Brigád és a GKI Digital közös kutatásából kiderült, hogy minden negyedik válaszadó évente egyszer látogat a Balatonhoz, kétszer csak minden ötödik kitöltő utazik a környékre. A válaszadók 11 százaléka évente több mint nyolcszor fordul meg kedvenc tavunknál.
A válaszadók fele számára egy balatoni utazás csak pár napig tart, minden harmadik kitöltő egy hetet tölt a Balatonnál – ezek a számok nem változtak a Bónusz Brigád tavalyi Balaton-kutatása óta. A válaszadók mindössze 10 százaléka olyan szerencsés, hogy több hetet tölt a tó közelében. A balatoni pihenését minden ötödik válaszadó saját nyaralóban, 28 százalék bérelt apartmanban, 17 százalék szállodában tölti.

Étterem csak ajánlásra

Fontos kérdés nyaraláskor, hogy hol és mit együnk, főleg annak tükrében fontos ez, hogy a válaszadók 67 százaléka tapasztalt már irreálisan magas árakat.

A kérdőív kitöltőinek 79 százaléka a szálláshoz közeli éttermeket fedezi fel, a válaszadók 44 százaléka 5 kilométernél többet nem is akar megtenni egy jó étkezésért. 41 százalék a csalódások elkerülése és a pénztárca kímélése miatt a szálláson is főz, sokan esznek a strandon (61%) vagy épp visznek magukkal szendvicseket (16%). Éttermet a helyiek ajánlása (23%) és az internetes értékelések (33%) alapján választanak legtöbben, 21 százalék a már bevált törzshelyére jár, 5 százalék pedig a legolcsóbbat keresi.

 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.