Köszönet a @kitchn-nek ezért a zseniális és végtelenül egyszerű receptért! Rengeteg módon lehet főtt kukoricát készíteni, de ezzel a módszerrel nagyot lehet dobni az ízén: édes, vajas ízt, és a kukoricának lágy textúrát ad. A vajfürdős kukorica elkészítése kevesebb, mint 15 percet vesz igénybe, az összetevők pedig nagy valószínűséggel már a konyhában vannak.
Kísérletezzen tovább, hiszen számtalan módon variálható ez a főzési módszer. Dobjon hozzá még fokhagymát, fűszernövényeket, vagy egy kis méz- és chilipelyhet. Bejött? Akkor próbálja ki ezt az elkészítési módot az összes kedvenc zöldségével is - abból baj nem lehet.
Hozzávalók
4 csésze víz
6 cső hántolt, friss kukorica
1 csésze tej
kb. 12 dkg vaj
1 teáskanál só (ha sózott vajat használ, ez elhagyható)
Elkészítés
Töltsön meg egy nagy edényt 4 csésze vízzel és forralja fel. Közben távolítsa el a kukorica héját és törje ketté a csöveket. Adja hozzá a vízhez a csésze tejet, a vajat és a sót. Tegye bele a kukoricát és forralja kb. 8 percig, vagy amíg a kukorica meg nem puhul. Fogókkal távolítsa el a kukoricát a vajfürdőből, és forrón tálalja.
A maradékot légmentesen lezárt dobozban, legfeljebb 4 napig hűtve tárolhatja.