Izgalmas ízvilág, különleges összetevő - Modena Kincse
Idén harmadik helyezést értek el az Év Fagyija versenyen, “Modena Kincse” elnevezésű fagylaltjukkal, ennek kapcsán beszélgettünk Koncz Andreával.
Idén harmadik helyezést értek el az Év Fagyija versenyen, “Modena Kincse” elnevezésű fagylaltjukkal, ennek kapcsán beszélgettünk Koncz Andreával.
A fiatalabbak több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanak, a paradicsom és az eper a kedvenc, tarol a csirkehús, növekszik a halfogyasztás – derült ki a Fény Utcai Piac 2200 fős, hazai gyümölcs-, zöldség-, tej-, hal- és húsfogyasztási szokásokat vizsgáló felméréséből.
Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester alkotása, a „CURIOSITAS – Kíváncsiság” fantázianevű torta viselheti idén a kitüntető címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt a JÓkenyér cukrászat csapata nyerte a „Szentivánéji Álom” tortával.
Idén is meghirdette Kenyérversenyét a Magyar Pékszövetség, melynek első zsűrizése június 24-én délután zajlott. Két kategóriában, a hagyományos, Szent István napi kenyér és az Innovatív kenyér címért versenyeznek a magyar pékek.
2020 július 17-én 15.30-kor emléktábla-avatással egybekötött megnyitó után újra élettel telik meg a legendás balatonfüredi Tölgyfa Csárda.
Nyílt zsűrizésen dőlt el, melyek Magyarország legjobb kenyerei.
Idén is jótékonysági akciót indít a badacsonyörsi Folly Arborétum és Borászat a Down-szindróma világnapja alkalmából.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2020-ban rendhagyó módon rendezte meg a nagy népszerűségnek örvendő Év Fagylaltja versenyt.
A Matusz-Vad a lakosság előtt is megnyitotta a raktárait.