© 2022 Foodyny.

boldkuklib1.jpg

Egy egész liba esett áldozatul Márton napi tevékenykedéseimnek. Valljuk be, hogy egy két fős háztartásban ez gigantikus mennyiség, így szépen alkatrészeire szedtük és egy része a fagyasztóban végezte, a másik pedig a pocakunkban.

Hozzávalók 2 személyre:
Elkészítési idő: 1,5 óra

  • 2 db egész libacomb
  • 2 db birsalma
  • 2 dl vörösbor
  • 3 ek. méz
  • 4 ág friss majoránna vagy szárítottból 1/2 ek.
  • őrölt fekete bors

boldkuklib2.jpg

A combokat megmossuk, ha kell megtisztítjuk a pihéktől. Sózzuk, borsozzuk és egy tűzálló sütőedénybe tesszük ezeket.

Friss majoránnával megszórjuk az egészet és két darab négybe vágott birsalmát teszünk a hús köré. Én a birsalmát megmosta, nem hámoztam meg és a magházakat kiszedtem.

Végül rácsorgatjuk az egészre a mézet és ráöntjük a bort. Befedjük alufóliával és így sütjük 60 percig. Majd levesszük az alufóliát és további 20 perc alatt pirosra sütjük (10-10 perc oldalanként).

Tálaláskor erdei gyümölcsös párolt káposztát és dercet kínálunk mellé.

További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon: https://www.facebook.com/boldogkukta1/ vagy https://www.instagram.com/boldogkukta1/ 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.