© 2022 Foodyny.

boldogliba1.jpg

Már egy kicsit előretekintek Márton nap irányába. Ne feledjétek, hogy aki Márton napján libát nem eszik, az egész évben éhezik. Tartja a mondás. Ideje

Hozzávalók 2 személyre:
Elkészítési idő: maximum 40 perc

  • 2 db libamell
  • 2 egész gerezd fokhagyma
  • 4 ágacska rozmaring
  • 1 ek. libazsír
  • 20 dkg vargánya
  • frissen őrölt fekete bors

A libamellek bőrös részét egy éles késsel átlósan vékonyan bevagdossuk, majd sózzuk, borsozzuk ízlés szerint a húsokat.

Egy forró serpenyőben egy evőkanál libazsír megolvasztunk és ebben oldalanként 3-3 percig sütjük.

Majd a serpenyőbe a húsok mellé teszünk két gerezd fokhagymát keresztben elvágva a vágott felükkel lefelé, továbbá a rozmaringágacskákat és ekkor kerül bele a nagyobb darabokra felkockázott vargánya.

boldogliba2.jpg

Ekkor betesszük a sütőbe 180°C-on 20 percre a libamelleket. Akinek van húshőmérője otthon, az bátran megbizonyosodhat arról, hogy ennyi idő alatt eléri a libamell belső maghőmérséklete a 78-80 °C-ot, tehát teljesen átsül a hús (vastagságot figyelembe kell venni).

Elárulom, hogy a kisülő zsír, a fűszerek és a gomba mennyei szaftot fognak a végén eredményezni. Egyszerűen ellenállhatatlan lesz.

Tálaláskor vágjátok nagyobb darabokra a húst, tegyetek köré sült fokhagymát, vargányát és a szafttal is alaposan locsoljátok meg a húst! Nem fogtok csalódni!

További ötletekért és finomságokért tartsatok velem a következő oldalakon: https://www.facebook.com/boldogkukta1/ vagy https://www.instagram.com/boldogkukta1/ 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.