© 2022 Foodyny.

csokis keksz

Egyik nap a kávé mellé nagyon szívesen ettem volna valami finom kis aprósüteményt, szétnéztem a konyhámban és találtam csokoládét, a mélyhűtőben pedig fagyasztott áfonyát. Nem is kellett több, egyből jött az ötlet, hogy legyen csokoládés - áfonyás keksz. Imádtam. Gyorsan elkészült, nem kellett vele sokat bajlódni és a legjobb, hogy isteni finom csokoládé illat lett a egész házban.

Hozzávalók:

  • 100 g étcsokoládé (70%)
  • 100 g vaj
  • 100 g tönkölyliszt
  • 2 nagyobb tojás
  • 4 evőkanál méz (virágméz)
  • 50 g áfonya
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/5 teáskanál őrölt szerecsendió

A csokoládét gőz felett olvasszuk fel, majd keverjük hozzá a vajat. Egy másik tálba öntsük a lisztet, ehhez adjuk hozzá a tojásokat, a fahéjat, a szerecsendiót és a mézet, majd a csokoládés keveréket és az áfonyát. Keverjük össze, és teáskanálnyi kis kupacokat tegyünk a sütőpapírral kibélelt tepsire, ügyelve a távolságra. A kupacok formája nem fontos, mert sütés közben ki fog terülni és kör alakú kis kekszek lesznek.

Süssük 200 fokon, 10-15 percig.

 

Forrás: http://boldogsagakonyhaban.blog.hu

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.