Még ezen a tavaszi hóeséses napon sem bánom, hogy ilyen hideg van kint, mert ilyenkor még több időt tudok a konyhámban tölteni ötleteléssel. Így születnek meg nálam az új sütemények, mint az alábbi áfonyás kuglóf is. Nézzük mindennek a jó oldalát, ha ma nem esett volna a hó, akkor nem született volna meg ez a csodálatos sütemény.
Hozzávalók:
Először az áfonya felét turmixoljuk össze a joghurttal, majd tegyük félre.
Egy kisebb lábasban, közepes lángon kezdjük el melegíteni a margarint, majd adjuk hozzá a cukrot és addig keverjük amíg elolvad. Hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az áfonyás joghurtot, vanília aromát és a tojásokat. Ezeket jól keverjük össze.
A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban keverjük össze (liszt, szódabikarbóna, sütőpor és só).
Majd ezt a száraz keveréket fokozatosan adjuk hozzá az áfonyás keverékhez. Végül keverjük bele a maradék áfonyát is.
Öntsük a tésztát egy kivajazott és lisztezett kuglóf formába és süssük 50-60 percig 180 fokon.
Mielőtt kiborítanánk a kész süteményt, hagyjuk hűlni fél órán keresztül a formában.
Forrás: http://boldogsagakonyhaban.blog.hu
Kapcsolódó cikkünk: Vigyázat! Nagyon finom, nagyon édes!