© 2022 Foodyny.

Még ezen a tavaszi hóeséses napon sem bánom, hogy ilyen hideg van kint, mert ilyenkor még több időt tudok a konyhámban tölteni ötleteléssel. Így születnek meg nálam az új sütemények, mint az alábbi áfonyás kuglóf is. Nézzük mindennek a jó oldalát, ha ma nem esett volna a hó, akkor nem született volna meg ez a csodálatos sütemény.

afonyaskuglof


Hozzávalók:

  • 227 g margarin
  • 100 g áfonya (lehet fagyasztott is)
  • 200 g cukor
  • 240 ml natúr joghurt
  • 15 ml vanília aroma
  • 2 nagyobb tojás
  • 250 g liszt
  • 1 tk szódabikarbóna
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 tk só

Először az áfonya felét turmixoljuk össze a joghurttal, majd tegyük félre.

Egy kisebb lábasban, közepes lángon kezdjük el melegíteni a margarint, majd adjuk hozzá a cukrot és addig keverjük amíg elolvad. Hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá az áfonyás joghurtot, vanília aromát és a tojásokat. Ezeket jól keverjük össze.

A száraz hozzávalókat egy nagyobb tálban keverjük össze (liszt, szódabikarbóna, sütőpor és só).

Majd ezt a száraz keveréket fokozatosan adjuk hozzá az áfonyás keverékhez. Végül keverjük bele a maradék áfonyát is.

Öntsük a tésztát egy kivajazott és lisztezett kuglóf formába és süssük 50-60 percig 180 fokon.

Mielőtt kiborítanánk a kész süteményt, hagyjuk hűlni fél órán keresztül a formában.

Forrás: http://boldogsagakonyhaban.blog.hu

Kapcsolódó cikkünk: 

 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.