© 2022 Foodyny.

Régóta szerettem volna kipróbálni házilag is a műzlik királyát, a granolát. Alapját a zabpehely képezim melyet rengeteg magféle és szárított gyümölcs egészít ki. Ezáltal nem csak rettentő ízletes és változatos a sok-sok csonthéjastól és gyümölcstől, hanem nagyon egészséges is mindezekben található vitaminoktól és nagyon jó alternatíváját képezheti a boltokban található felesleges cukrokkal telített műzliknek.

Hozzávalók:

  • 25 dkg zabpehely 
  • 1 csipet só
  • 1 ek fahéj
  • 4 ek méz
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 3 ek olívaolaj
  • 10 dkg mandula
  • 5 dkg mogyoró
  • 5 dkg dió
  • aszalt alma, aszalt füge és aszalt meggy

Elkészítés:

A mézet az olajjal felmelegítem, közben összekeverem a zabpelyhet, a durvára vágott mandulával, dióval és mogyoróval, fahéjjal, kicsit megsózom és a ragacsos keveréket ráöntöm, majd összeforgatom vele.

granola1

170 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütöm, közben 5 percenként átforgatom, nehogy megégjenek a zabpehely darabok.

granola2

Ha kisült, megvárom, míg kihűl és apróravágott szárított gyümölcsökkel összeforgatom. Ha szeretitek mazsolát is adhattok hozzá a sütés után, illetve bármilyen aszalt gyümölccsel feldobhatjátok. Joghurtba keverve vagy tejjel fogyasztva is kitűnő.

granola3

granola4

Forrás: http://suticakes.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.