Az Omega együttes frontembere már rég kipihente a december 28-i, Budapest Arénában megtartott szuperkoncertjüket, sőt – mint mondja – igazán el sem fáradt. Koncertezik, ez a dolga, fél évszázada ezt csinálja.

Fotó: RAS Archívum

A rutin mellett azonban kell még valami, amitől ennyi év után is ugyanolyan energiával működik az ember: elhivatottság és fegyelem.
– A testünk a munkaeszközünk, és az sem árt, ha kinézünk valahogy, vagyis egyáltalán nem mindegy, miként táplálkozunk – meséli a Foodynynek Kóbor János, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas énekes. – Főzni sosem tanultam meg, nem is vonzott a dolog. Ugyanakkor el is voltam kényeztetve gyermekkoromban, az anyukám és a nagymamám is nagyon jól főzött. A húgom megtanulta tőlük, én nem. Az étkezési szokásaimat egyébként az jellemzi, hogy egyre finnyásabb vagyok, egyre kevesebb ételt eszem meg. A vörös húsokat semmiképpen sem, ez gyerekkoromban is így volt, a vadat, kacsát, bárányt és nyulat sem ettem meg soha. Olyan állatot nem eszünk meg amelyik a rajzfilmben beszél – teszi hozzá a lehető legkomolyabban.

– Valahogy úgy voltam vele, hogy egy virsli nem mond nekem semmit, de ha meglátok egy húslevest, amelyben a csirkének ökölbe van szorítva a lába, az nekem már sok. Talán ez valami tudatalatti dolog, nem is igazán szeretem a húsokat – magyarázza.


Kóbor János ettől még nem vonja meg magától a finom falatokat, igyekszik a lehető legváltozatosabban táplálkozni:
– A halat megeszem, és maximum a csirkemellet, de csak akkor, ha nagyon vékonyra van klopfolva és vastag rajta a panír. Vagy a töltött csirkét, de abból a csirke nem kell, csak a töltelék – teszi hozzá. – Az elmondottak alapján tisztán látni, hogy az ízlésem eleve korlátozza, hogy nagy ínyenc legyek, de azért igyekszem kreatív lenni. Zöldségeket eszem, a főzelékeket, pizzát például nagyon szeretem. A jó fűszeres ételek is nekem valók, az indiai konyha nagy kedvencem. A csípőset annyira bírom, hogy ezeken a helyeken is – ahol köztudottan nagyon csípősen főznek – kérek még csípőset…
Itthon sajnos egyre kevésbé találkozom jó konyhával. A hatvanas-hetvenes években nagyon jók voltak a magyar éttermek, mint a Pajtás, vagy a Mátyás pince. Ott remek kaják voltak, a mai napig hiányzik. Ma már hiába találom ki, hogy rendelnék egy jó brassói aprópecsenyét, sehol nem azt kapom. Talán még Erdélyben vagy a Vajdaságban fel lehet fedezni a régi finom ízeket.

Természetesen azt is megkérdeztük az Omega frontemberétől, hogy koncertek előtt mit fogyaszt. A válasz meglepő volt. Persze, nem gondoltuk, hogy ugyanazt viszi be a szervezetébe, amit Ozzy Osbourne (drogot és alkoholt) de, hogy gyümölcsöt?
– Leginkább gyümölcsöt fogyasztok, mert az pont elegendő energiát ad a bulihoz.

ZsÉ 

Kapcsolódó cikkünk: Pécsi cég etette Bill Gates családját

 

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.