© 2021 Foodyny.

Még belegondolni is szörnyű, mi lenne velünk nélküle. Az egész életünk fenekestül felfordulna, mivel a modern ember életének elengedhetetlen részévé vált. Hogy mi ez a csodadolog? A hűtőszekrény.

hűtő2

Ha elmerengenénk azon, mit tennénk nélküle, sokan biztosan gondban lennének. Hogyan küzdenénk nélküle a különféle alapanyagok romlandósága ellen, miként tennénk el az ételeket későbbre, és hogyan készítenénk a whisky mellé jeget? Sehogy! Esetleg alkalmazhatnánk az ősi módszereket, barlangban tartósítva az ételt, vagy télen a befagyott vizekből kivágva a jeget, amelyeket mély vermekbeelásvaa melegebb idő beálltával is tudnánk hideg frissítőt készíteni. A hűtőgép feltalálása előtt komoly jégkereskedelem folyt világszerte, óriási kereslete volt a szilárd víznek. De manapság ki tenne ilyet? Egyszerűen nem élhetünk nélküle.

hűtő1

A hűtőgép Oliver Evans találmánya, az ő masinája még gőzzel működött. 1805-ben alkotta meg az elméletét, de csak 1834-ben, Jacob Perkins tudta létrehozni a működőképes változatot. A háztartásokban használatos első hűtőgépek 1918 körül jelentek meg, és elég gyorsan teret hódítottak. Azóta többfajta technológia jött létre a működtetésükre, sőt, a legújabb hírek szerint egy mágneses technológia lesz a legújabb lépés. 

AirChef

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.