© 2022 Foodyny.

Sokan fogyasztják, de kevesen tudják, mi is a smoothie. A smoothie-zás elsősorban a fiatalok körében terjedt el nem kis részben a nevének köszönhetően, amely simaságot, puhaságot jelent, és az italok alapvetően homogén állagára utal. A neve mellett a fitt életmód és az ezzel járó életérzés tette népszerűvé. Ugyanakkor sokan keverik a turmixot, a shake-et és a smoothie-t, mivel nagyjából ugyanúgy néznek ki.

smoothie1

A smoothie kizárólag friss, fagyasztott gyümölcsökből és zöldségekből készülhet, amelyeket pürésítenek. Hozzá lehet adni ugyancsak fagyasztott, de száz százalékos gyümölcslevet. Minden szezonnak megvannak a jellemző alapanyagai, mert a smoothie lényege a frissesség, tehát csakis az évszaknak megfelelő zöldségekből, gyümölcsökből szabad készíteni, természetes édesítőszerekkel, mézzel és nyírfacukorral, esetleg eritritettel.

smoothie2

A smoothie akkor jó, ha az állaga krémes,a szervezet így könnyebben dolgozza fel. Nagyon fontos, hogy semmilyen tejterméket nem tartalmazhat, bár erről még folynak viták. A smootie azért egészséges, mert a friss alapanyagot semmilyen kezelésnek nem vetik alá, ennek köszönhetően rengeteg enzimet tartalmaz. Igazi energiabomba, roppant tápláló, úgy telíti el a szervezetet, hogy közben nem terheli. A rendszeres fogyasztása remekül használható fáradtság ellen, immunrendszer-erősítőnek. 

AirChef

Kapcsolódó cikkünk: Drasztikus diétába kezdett Gregor Bernadett

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.