Professzionális ipari konyhatechnológiai gépek és eszközök a Kende Gastro webshopjában! (x)
Íme az ízes népi alimentáció (étkeztetés) gyöngyszeme, a horo (szakács) dörgedménye. Eme ételt, a múlt elfeledett emlékét csak úgy egyvégtében, hirtelenkedve gözmölködjük (ínnyel elmorzsoljuk), tuszkodjuk. Betestesítve (elfogyasztva) betöl (megtelik) tőle a bélés. Elgyaratolva (kitisztítva) minket, és látván tányérunk fogyatékát (kiürülését), jobb, ha elgunnyad (lepihen) az embör.
Íme a receptje, próbálják ki!
Hozzávalók:
Elkészítés:
A nyers ratylit, midőn minimum egy órát posvásztjuk, legalább addig, míg csúrmót nem ereszt. Aztán a vatyekot alaposan megdicsikicseljük. Ezután megpicskázzuk, és a nyesedéket összegyúrjuk, ami majd a a koshadtba kerül. A pocadékot megpeccsentjük, és egy ideig hagyjuk slottyanni a ratylit. Akkor kezdjük el tüttyölni, ha már elég vasálós, beletsszük a pesét, lesolyvasszuk benne, és addig röttyentjük, míg megpuhhad. A suttyonyos petrecelt belebibározzuk a csikmányba és összegyörszjézzük. Végül megszórjuk cihánával, és kész is van.
Az "ősmagyar étel" vicces receptje hosszú évek óta kering a világhálón, "újmagyarosított" változata egyébként ehető és egyszerű étel. Leginkább egy elrontott rakott krumplira emlékeztet:
A krumplit megfőzzük, majd megtörjük. Apróra vágjuk a sonkát és a sajtot. Megfőzzük a tojást, és azt is lereszeljük, majd összekeverjük a sonkával, a sajttal, és a tejföllel. A krumplit a tepsi aljába tesszük, ráöntjük a keveréket, és elsimítjuk a tetején. Az egészet összesütjük, és mikor elkészült, sajtot reszelünk a tetejére.
AirChef
Kapcsolódó cikkünk: Szólj a csálingernek, hogy kész a csumi! – A vendéglátós szleng